Om

Keramiker Ingela Rydh, INKA Keramik, 
med en småskalig keramiktillverkning i Svartmåla, Östergötland.

Jag jobbar i stengodslera och drejar oftast bruksföremål, ibland kavlar och skulpterar jag. Att både formge och tillverka keramik är fascinerande och alla föremål som skapas blir unika. Inspiration hittar jag omkring mig, mönstret i en bladnerv, årstidens avtryck i naturen mm.

       
 
Vägen till keramiken... jag fann keramiken för 23 år sedan och blev "bländad" direkt. Jag har sedan dess varit hobbykeramiker vid sidan om heltidsarbete och universitetsstudier.

Keramikintresset har växt ju mer jag lärt mig och utvecklats inom hantverket. Förutom de kurser jag till en början gick i studieförbund, har jag sedan fördjupat mig i kortare och längre kurser i Mullsjö Folkhögskola. Har alltid haft ett behov av teckna och måla och gått några olika kurser för att lära mer samt har gått en termin konst- & bildvetenskap vid Linköpings universitet.

Våren 2021 tog jag steget till heltidskeramiker och egenföretagare.
Behovet av att skapa, vara kreativ har alltid funnits där så det kändes som ett riktigt steg att ta. Det känns också bra att kunna vara med & hålla i liv en fin hantverkstradition.

       

Blomsterbinderi ett komplement!
Utöver keramiken har jag alltid haft intresse av växter, natur. Har läst 1 år floristutbildning och 1 år trädgårdsutbildning. Här hemma odlas en mängd olika snittblommor för att få tillgång till växtmaterial att skapa av. I butiken finns under säsong ofta bundna buketter & kransar för besökare att handla med hem.
Sedan sommaren 2023 kan du handla med en swish & grab-bukett från Inkas blomsterkiosk ~ med bundna buketter från egenodlade blommor.
~ ~ ~
Vill du se vad som är på gång i verkstan,
följ INKA Keramik på facebook och instagram @inkakeramik